[ سهل پسر حنیف أنصارى پس از بازگشت از صفّین در کوفه مرد ، و امام او را از هرکس بیشتر دوست مى‏داشت فرمود : ] اگر کوهى مرا دوست بدارد در هم فرو ریزد [ و معنى آن این است که رنج بر او سخت شود و مصیبتها به سوى او شتاب گیرد . و چنین کار نکنند جز با پاکیزگان نیکوکار و گزیدگان اخیار . و این مانند فرموده اوست که : ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :1
کل بازدید :13952
تعداد کل یاداشته ها : 20
04/4/29
2:8 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
شرکت آریان گوهر رخشان[0]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه

 

در قسمت پیشین درمورد معدن Letseng در لسوتو و الماس های این معدن صحبت کردیم. در این قسمت به ادامه موضوع الماس های بام جهان می پردازیم. 

تقریبا به مدت 20 سال فعالیتی روی سایت انجام نشد. چندین شرکت آن را اجاره کردند اما نتوانستند راهی برای سوددهی آن پیدا کنند. بی ثباتی سیاسی در ماسرو کمکی نکرد، به ویژه هنگامی که در سال 1998 به خشونت کشیده شد و بیشتر سرمایه و چندین شهر اطراف را نابود کرد.

سال بعد ، هنگامی که آرامش به منطقه بازگشت؛ جناح ها یک دولت واحد تشکیل دادند که تصمیم به راه اندازی مجدد Letseng  گرفت تا از بودجه ای که به سمت خزانه ملی روانه بود، دریافت کند. این دولت، شرکت Letseng Diamond  را ایجاد کرد تا اجاره استخراج را از شرکت استخراج طلای آفریقای جنوبی - که آن را برای چند سال در دست داشت- به دست آورد. پنج سال طول کشید تا تولید در مقیاس کوچک از سر گرفته شود. این تولید کمتر از 40 هزار قیراط در سال بود.

در سال 2004، ماهاراسوآ (Maharasoa) یکی از مدیران بانک مرکزی لسوتو (Lesotho) به منظور به دست آوردن سود 70% در معدن، روی یک معامله برای Gem Diamonds  با دولت کار می کرد. وی می گوید: " لوله های(کیمبرلیت) در معدن هرگز به درستی کاوش نشدند، بنابراین کارهای زیادی باید انجام می شد و حتی الان هم کارهای زیادی باقی مانده است".

امید لسوتو (Lesotho Promise) مدت کوتاهی پس از آنکه Gem Diamonds  عملیات استخراج در سال 2006 را از سر گرفت، پدیدار شد. شرکت آن را 12.4 میلیون دلار به Safdico فروخت، شرکت صیقل کاری آفریقای جنوبی که مالکیت عمده اش بر عهده لارنس گراف (Laurence Graff) جواهرفروش مستقر در لندن بود.

تراشکاران گراف یک سال را صرف کار روی امید لسوتو کردند. 26 الماس بی عیب و نقص با درجه بندی رنگی D-  از آن تراش خوردند. بزرگترین آنها یک شکل گلابی 76.41 قیراطی است که اندک اندک به سمت یک برلیان مدور 0.55 قیراطی می رود. گراف شماره سریال هایی را بر روی هر یک از آنها ثبت کرده تا منشاء شان را نشان دهد. تمام 26 الماس برای طراحی یک گردنبند با وزن کل 223 قیراط استفاده شدند.

امید لسوتو-the hope from lesoto

نمونه ای از الماس امید لسوتو.

 

در سال 2009 ماهاراسوآ به عنوان مدیر عامل شرکت به لتسنگ (Letseng) پیوست. این شرکت دو الماس گرانبها به وزن 493 قیراطی لتسنگ (2007) و نور لتسنگ (Light of Letseng) 478 قیراطی (2008) که محصولش صورت فلکی گراف 102.79 قیراطی بود (2009) را از زیر خاک درآورد.  الماس 493 قیراطی توسط گراف/ سافدیکو (Graff/Safdico) به مبلغ 10 میلیون دلار خریداری شد. و همچنین الماس 478 قیراطی که توسط GIA درجه بندی شده و طبق گزارش گراف، بزرگترین الماس درخشان مدور شناخته شده بی عیب و نقص (D-Flawless ) بود.

اندکی پس از ورود او، این شرکت اعلام کرد که دو الماس بی رنگ به وزنهای 196 و 184 قیراط یافته است. در سپتامبر سال 2014، این شرکت در فروش آنتورپ خود یک الماس 198 قیراطی که به طور بالقوه بی عیب و نقص (D-Flawless ) بود را به مبلغ 10.6 میلیون دلار به فروش رساند. این یافته ها شهرت جهانی لستنگ را به عنوان یک تامین کننده الماس های بزرگ و خوب، تضمین کرده است. 

امید لسوتو-the hope from lesoto

با وجود چالش های استخراج در ارتفاع 10 هزار پایی (3048 متری)، خروجی استخراج در لستنگ ظرف 5 سال حدودا دو برابر شده است. این تولید مخلوط 204.89 قیراطی بخش کوچکی از تولید بدست آمده در طول یک 5 پنج روزه استخراج است.

 

ماهاراسوآ مدیر عامل شرکت لستنگ، می گوید: استخراج در اینجا چالش برانگیز مانده است؛ این فعالترین معدن الماس در جهان است.

با وجود تمام سختی ها، Gem Diamonds  تولید معدن را ظرف 5 سال به بیش از دو برابر، یعنی حدود 100 هزار قیراط در سال، رسانده است. به گفته ماهاراسوآ لستنگ عمری طولانی پیش رو دارد . وی اظهار می دارد: ما یک هدف گذاری انجام داده ایم که الماس های لسوتو، که در حال حاضر حدود 7.5? از تولید ناخالص داخلی کشور را تامین می کند، بتواند در عرض چند سال به 15% برسد."

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

ثبت نام کلاس های گوهرشناسی و گوهرتراشی

 

 مطالب مرتبط


  
  

 

بنا به گزارش ها در سال 2002، اطلاعات کمی در مورد رسوبات موساکاشی (نام شهری در زامبیا) موجود است. بسیاری از این گزارش ها متناقض اند. به نظر می رسد در ابتدا از سال 2002 تا 2004 معدنچیان محلی روی این رسوبات کار می کرده اند. زمردهای موساکاشی برای اولین بار در سال 2005 توسط آنتونین سایفرت (Antonin Seifert)، استانیسلاو ورنا (Stanislav Vrána)، بژورن انکر (Björn Anckar) و یاروسلاو هیرسل (Jaroslav Hyršl) گزارش شده اند. سایفرت و همکارانش گزارش داده اند که این زمردها به طور قابل توجهی رنگ هایی متفاوت از آنهایی داشتند که پیش از این در منطقه کافوبو (Kafubu) یافت شده بودند. گفته می شود سنگ های موساکاشی یادآوری از سبز مایل به آبی سیر زمردهای موزوی (Muzo) کلمبیا هستند. این شباهت به اینجا ختم نمی شود:

زمردهایی از موساکاشی زامبیا-emeralds from mosacashi

جالب ترین ویژگی، حضور ادخال های سه مرحله ای در تمامی سنگ ها بود که این ادخال ها متشکل از یک حباب و بلوری مکعبشکل در یک مایع، تقریبا مشابه زمردهای کلمبیا، بودند. آنها اکسید آهن (iron oxides )، فلدسپات (feldspar) و کوارتز (quartz) را نیز به عنوان ادخال های معدنی شناسایی کردند.

بنا به گزارش ها، تولید در سال 2006 از سر گرفته شد. این کار با با ابزاردستی شروع و در سال 2009 برای چند ماه تا استفاده از بیل مکانیکی پیشرفت کرد. این گزارش ها، که پس از بازدید از موساکاشی در ژوئیه 2009 و اوت 2010 منتشر شده اند، جزئیاتی را به تاریخ استخراج زمرد اضافه می کنند. 

به گفته مدیر معدن، از زمان کشف آن یعنی اواخر سال 2010، منطقه حدود 15-20 کیلوگرم زمرد تولید کرده است. البته گفتنی است که استخراج زمرد هنوز هم از منطقه موساکاشی زامبیا به طور محدود ادامه دارد.

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 

ثبت نام کلاس های گوهرتراشی و گوهرشناسی

 


  
  

 

الماس هایی از بام جهان-diamonds from the roof of the world

کوه های Maluti   دور دست لسوتو (Lesotho) تماشایی ترین بخش از این کشور محصور در خشکی هستند که تماما توسط جمهوری آفریقای جنوبی محصور شده است. همچنین این کوه ها منبع برخی از پرطرفدار ترین الماس های نوع IIa جهان و بلورهای بزرگ الماس هستند.

 

8 سال پیش، یک کارگر معدن کریستالی بزرگ را از منطقه تفکیک سازی معدنLetseng  در لسوتو به دست آورد. این الماس تراش نخورده با وزنی بیش از 603  قیراط (CTS) ، پانزدهمین الماس بزرگی است که تابه حال کسی در جایی یافته است. مالک اصلی معدن، Gem Diamonds مستقر در لندن، در به رسمیت شناختن کشوری که این الماس در خاک آن کشف شد، آن را امید لسوتو (Lesotho Promise) نامید.

برای مازوی ماهاراسوآ (Mazvi Maharasoa)، مدیر عامل Letseng Diamonds ، یکی از شرکای معدن، آن الماس و سه الماس بالای 450 قیراطی که در آنجا یافت شدند، بیش از یک امید هستند - آنها یک منبع افتخار ملی و یک وعده محقق شده اند.

او می گوید: " این معدن با تولید بالاترین الماس های ارزش متوسط (2.043 دلار به ازای هر قیراط، درمقابل میانگین جهانی 106 دلار به ازای هر قیراط) در جهان منحصر به فرد است. برای برخی از افراد، لسوتو یک نقطه روی نقشه است. اما این الماس ها به رسمیت شناختن ما را به ارمغان آورده اند.

این معدن همچنین یکی از بزرگترین منابع جهان از الماس بسیار پرطرفدار نوع IIa  است. به طور معمول، اینگونه سنگ ها در حدود 2? از الماس های بازیافته در سراسر جهان را تشکیل می دهند اما در Letseng، آنها حدود یک چهارم خروجی هستند.

الماس هایی از بام جهان-diamonds from the roof of the world

ماهاراسوآ با سفر به معدن، واقع در ارتفاع 3 هزار و 100 متری (کمی بیش از 10 هزار پا)، می نویسد: "این معدن در سال 2000 از هیچ بوجود آمد. حالا ما هزار و 500 کارگر و یک معدن داریم که 70  درصد از درآمد مالیاتی شرکتی و 60 % از درآمدهای ارزی خارجی کشور ما را تامین می کند. "

شروع مجدد تولید در معدن یک چالش بود. کیمبرلیت (kimberlite) در سال 1957 توسط زمین شناس آفریقای جنوبی پیتر نیکسون (Peter Nixon) در اعماق کوه هایMaluti ، در میان روستاهای کشاورزی و کلبه چوپان جایی که به نظر می رسید زمان به مدت یک هزاره ایستاده، کشف شد،. تا سال بعد که دو معدن یاب آفریقای جنوبی، کیت ویتلاک (Keith Whitlock) و جک اسکات (Jack Scott)، به جستجوی الماس پرداختند، کسی به دنبال این کار نرفت. آنها سرمای شدید و کولاک را تحمل کردند و با حدود هزار و 800 قیراط الماس بازگشتند.

برای چندین سال، دولت به معدنچیان صنعتگر  اجازه داد تا ادعاهای خود را گزارش و در سایت کار کنند. اما در سال 1968، غول استخراج معدن RTZ  (در حال حاضر Rio Tinto ) را دعوت کرد تا منطقه را جستجو کند. این شرکت به مدت 4 سال برای توسعه معدن کار کرد. پس از RTZ، دولت، رئیس وقتDe Beers ، هری اوپنهایمر(Harry Oppenheimer ) را دعوت کرد تا نگاهی به سایت بیاندازد. در نتیجه بازدید او، De Beers  یک عملیات محدود راه اندازی و غنی ترین مناطق از کیمبرلیت اصلی را تقریبا به مدت یک دهه قبل از بسته شدن آن در سال 1982 - زمانی که صنعت الماس جهانی دچار یک بحران شدید شد-  استخراج کرد.

 

منبع مقاله:

سایت موسسه گوهرشناسی امریکا (GIA)

 

ثبت نام کلاس های گوهرتراشی و گوهرشناسی

 


  
  

 

 

زولتانیت-zultanite

کشور ترکیه پلی بین دو فرهنگ مختلف شرق و غرب می باشد. در ترکیه معمولا سنگ قیمتی دیده نمی شود، ولی در ارتباط با دنیای سنگ های قیمتی، زولتانیت یک سنگ قیمتی بسیار زیبا و طبیعی است که اگر شما به رنگ آن نگاه کنید متوجه می شوید که از رنگ شرابی رنگ به رنگ تمشک تغییر می یابد و این تغییر و تداخل رنگ، درخشندگی و زیبایی خاصی به این سنگ بخشیده است.

زولتانیت-zultaniteاوج ویژگی آن، زیبایی، نادر بودن و شرایط مطلوب برای دسترسی آن است! زولتانیت یک ستاره درخشان در دنیای جواهرات است که تنها در یک نقطه دنیا در کوه هایی به نام Murat Akgun وجود دارد.

 

جواهری که رنگش تغییر می کند؟!

رنگ های مختلف این سنگ نشان دهنده منابع متفاوت تشکیل زولتانیت می باشد. زولتانیت در نور شمع به رنگ صورتی-بنفش و در نور آفتاب به رنگ سبز Kiwi دیده می شود. دیگر رنگ های دیده شده رنگ های سبز خاکی، صورتی به رنگ کنیاک، زرد قناری و سفید درخشان، طلایی، قهوه ای و شکلاتی است. گاهی تاثیر این سنگ مانند اثر گذاری، درخشنگی و تلالؤ چشم گربه می باشد و انسان میل به تملک آن دارد!

اولین بار در سال 1977 سعی شد که به شناخت این سنگ پرداخته شود، سپس مقاله ای در مجله جواهر و جواهر شناسی در زمستان 1994 چاپ شد و بعد از آن ترجمه هایی برای شناساندن این سنگ صورت گرفت. اندازه های بیش از 5 قیراط این سنگ بسیار نادر می باشد.

GIA(موسسه جواهر شناسی آمریکا) زولتانیت را در درجه 2 سنگ های درخشنده طبقه بندی کرده است. بدین معنی که این سنگ ناخالصی هایی دارد و زمانی که سنگ مورد آزمون قرار گرفت با چشم غیر مسلح به اندازه 6 اینچ بوده است. سختی سنگ زولتانایت در مقیاس ماوس 7 تا 10 می باشد.

 


93/9/11::: 10:14 ص
نظر()
  
  

 

قرن ها افغانستان محل استخراج سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بوده است. سنگ های قیمتی یافت شده از افغانستان دارای بازار مناسبی بوده و حتی در برخی مواقع قیمتی بالاتر از سنگ های مشابه در نقاط دیگر جهان دارد. افغانستان خوشبختانه تنوع وسیعی از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دارد که از معادن ثبت شده و رسوبات به دست می آیند. 

Afghan lazured-لاجورد افغانی

در واقع بیشتر معادن سنگ های قیمتی در کشور افغانستان قرار دارند. بیش از 6 هزار سال است که از پتانسیل های معدنی این کشور برداشت می شود و باعث پیشرفت چشمگیری در صنعت سنگ های قیمتی شده است. گوهرهای گوناگونی در رنگ های متنوع در افغانستان یافت می شود. از جمله گوهرهایی که به رنگ آبی و کبود هستند می توان به لاجورد افغان و آکوامارین اشاره کرد. افغانستان تولید کننده سنگ لاجورد از معدن ساری در ناحیه بدخشان است.

 

زمرد افغانی-Afghan emerald

از دیگر سنگ های قابل یافت در افغانستان می توان به زمرد افغانی اشاره کرد. زمرد از رسوبات دره پانشجر در ناحیه کاپیسا از 6 معدن به دست می آید. این سنگ از کربنات های اردویسین، دایک های گابرویی و کوارتز پورفیری به دست آمده که بهترین کیفیت این جواهر از گابروهای متقاطع به دست می آید. زمردهای افغان شبیه کیفیت زمردهای کلمبیا را دارند. 

 

Afghan ruby-یاقوت افغانی

سنگ قیمتی دیگر در افغانستان، یاقوت  است. یاقوت در ناحیه کابل به دست می آید. این یاقوت ها، از لایه های متمرکز کانی سازی شده تولید می شود. 

 

Afghan tourmaline-تورمالین افغانی

همچنین می توان از بلورهای کانزیت و تورمالین نیز در ناحیه لقمان نام برد که بسیار غنی شده بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. 

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)

 


93/9/4::: 9:42 ص
نظر()
  
  
<      1   2   3   4      >