[ و فرمود : ] به سخنى که از دهان کسى برآید ، گمان بد بردنت نشاید ، چند که توانى آن را به نیک برگردانى . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :8
بازدید دیروز :1
کل بازدید :13957
تعداد کل یاداشته ها : 20
04/4/29
10:51 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
شرکت آریان گوهر رخشان[0]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه
بازی رنگ ها که در جواهرات اپال به چشم می خورد، آنها را در طول قرن ها تبدیل به جواهری منحصر به فرد کرده است. کلمه اپال غالبا با سه لفظ استرالیا، ولو (نام استانی در اتیوپی) و مکزیکی همراه است. اما چه چیزی این سه نوع اپال را از هم جدا می سازد؟

اپال استرالیا
انگشتر هرمی شکل کاترین جتر با اپال تراش نخورده نامتقارن 37/9 قیراطی سوار شده بر روی طلا. قیمت 10 هزار و 800 دلار

زمانی بادیه نشین ها این اعتقاد را داشتند که اپال با رعد و برق شکل گرفته و با ریزش باران این حالت رنگین کمانی در آن به وجود آمده است. اپال ها زمانیکه باران های فصلی به شدت شروع به باریدن نموده، آب باران بر روی زمین جاری و داخل سنگ های صخره ای سیلیکا نفوذ کرده، شکل گرفته اند. زمانیکه فصل خشکسالی فرا رسید، بیشتر آبها از داخل حفره ها و شیارهای سیلیکا تبخیر گشته و اپال ها را شکل دادند.

نقاط ناهموار و دور افتاده استرالیا از نظر زمین شناسی مکان های بسیار مناسبی برای تشکیل اپال هستند. بنابراین از دهه 1890 آنها اقدام به تولید اپال های با کیفیت کردند که همین امر سبب شد تا استرالیا یکی از اصلی ترین منابع استخراج اپال نام بگیرد. این نوع اپال بسیار جادویی بود، و تبدیل به گوهری متفاوت با نوری گوناگون گشت. اپال در استرالیا دیگر به شکل یک گوهر تنها سفید رنگ شفاف نبود، بلکه نوع آبی رنگ آن با خاصیت شب رنگی که چشم هر بیننده ای را خیره و انسان را مسحور می نمود، نیز به چشم می خورد.

اپال آتشین مکزیکی
لیدیا کورتیه از اپال های آتشین مکزیکی در کار های خود بسیار استفاده می کند. از آن جمله می توان از این انگشتر به شکل لاک پشت نام برد.

استرالیا همچنین یک نوع اپال بسیار کمیاب موسوم به اپال مشکی را از معادن واقع در Lightning Ridge استخراج می کند. این نوع اپال بازی رنگی بسیار زیبایی را از خود به نمایش می گذارد. اپال سیاه استرالیایی همراه با بارقه های قرمز رنگ را اپال بوش فایر (آتش سوزی) می نامند. این نام به دلیل شباهت زیاد این سنگ با آتشی که درون خاکستر وجود دارد، بر روی اپال سیاه استرالیا گذاشته اند.

شکل آتش گونه اپال های مکزیکی یا اپال های آتشین، آنها را تبدیل به نوع خارق العاده اپال کرده است. این گوهرهای قرمز – نارنجی، رنگ خود را از اکسید آهن موجود در خود گرفته اند. این نوع رنگ به فرد حس اشتیاق و استقامت می دهد. زمانی مقداری اپال آتشین در مکزیک یافت شد، که آن میزان از بازی رنگ را نمی توانستند از خود به نمایش بگذارند. این خاصیت حس کنجکاوی زمین شناسان را برانگیخت. در نتیجه آنها پی به اپال هایی که در نواحی آتشفشانی تشکیل می شد، بردند.

اپال ولوی اتیوپی
انگشتر موسوم به تأتر. مزین شده با اپال ولوی اتیوپی، یاقوت های کبود رنگی و تساوریت که بر روی حلقه ای از طلای زرد سوار گشته است. قیمت 15 هزار یورو.

در اتیوپی نیز می توان نمونه هایی از اپال های آتشین با بارقه های نئونی قرمز رنگ را مشاهده نمود. در برخی از اپال های اتیوپی خطوط باریک نارنجی، سبز، زرد، قهوه ای و در نوع بسیار کمیاب آبی وجود دارد. در سال 2008 یک نوع جدید اپال از ناحیه وگل تنا واقع در استان ولو اتیوپی استخراج گردید. به همین دلیل، همینک نام ولو مشهورترین نامی است که به دنبال اپال استفاده می شود. رنگ این نوع اپال از اپال های استرالیایی بسیار با کیفیت تر است.

به هر حال اپال برای هر منطقه ای (استرالیا، اتیوپی و یا مکزیک) باشد، زیبایی خارق العاده ای دارد که چشم هر بیننده را خیره می سازد.


منبع مقاله:


آدرس تلگرام آرگو:

telegram.me/ariangohar