بخشنده باش نه با تبذیر و اندازه نگهدار و بر خود سخت مگیر . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :1
کل بازدید :13952
تعداد کل یاداشته ها : 20
04/4/29
2:7 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
شرکت آریان گوهر رخشان[0]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه



الماس ها تنها به سه روش کمیاب به سطح پوسته زمین حمل می شوند: سنگ آذرین کیمبرلیت، سنگ لامپرویت و سنگ آذرین لامپروفایر. در این سه روش، حضور الماس در سنگ آذرین کیمبرلیت از دیگر سنگ های آتشفشانی، بیشتر است. شرایط و خصوصیات آتشفشانی سنگ کیمبرلیت (سنگ آتشین) که الماس ها را به سمت پوسته زمین حمل می کنند، منحصر به فرد است. در واقع هیچ فوران کیمبرلیتی مشهود نبوده است. تجمع الماس همراه با کراتون این واقعیت را آشکار می سازد که شرایط و خصوصیات آتشفشانی سنگ کیمبرلیت منحصرا در محیط پایدار و با ثبات پوسته زمین اتفاق می افتد.

کانی های میزبان الماس

اگرچه شمار الماس در سنگ آتشفشانی لمپروئیت بسیار کم است، اما در معدن آرگیل این سنگ آتشفشانی دارای الماس بوده و منبع قابل توجه در آمد اقتصادی را در کشورهای ایالات متحده امریکا، هند و استرالیا دارد. به هر حال شرایط تشکیل و مواد موجود در این سه نوع سنگ آتشفشانی، سبب می شود که بلورهای الماس را بدون ذره ای ذوب شدن، به سمت پوسته زمین حمل کنند. 
طبقه بندی سنگ های آتشفشانی، بر اساس بافت، ساختار آلی و شیمیایی آنها یک علم نادرست است. اما این طبقه بندی، به طور قطع در یافتن و تشخیص سنگ هایی که منبع الماس هستند کمک شایانی می کند و اولین مرحله تشخیص سنگ قیمتی الماس برای استخراج این سنگ قیمتی است.

غالبا سنگ های آتشفشانی که محل وجود الماس ها هستند، سنشان از الماس ها کمتر می باشند. بدین معنا که در افریقای جنوبی الماس ها ا کمتر از 300 میلیون سال از عمرشان می گذرد در حالیکه در سنگ اذرین کیمبرلیت حضور دارند که تنها کمتر 120 میلیون سال عمر دارد. نمونه ای دیگر در امریکای شمالی است که الماس های یافت شده قدمتی 300 میلیون ساله دارند ولی سنگ آذرین حمل کننده آنها کمتر از 80 میلیون سال (در امریکای شمالی) پیش تشکیل شده اند. تنها چند استثنا در این زمینه می توان ذکر کرد (در معدن آرگیل، پریمیر، واوا) الماس های مشهوری که توسط سنگ آذرین کیمبرلیت حمل شده اند کمتر از 550 میلیون سال قدمت دارند. (سنگ کیمبرلیت میزبان بیشتر از الماس است).