اگر تو به زندگى پشت کرده‏اى و مرگ به تو روى آور است پس چه زود دیدار میسر است . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :14
بازدید دیروز :1
کل بازدید :13963
تعداد کل یاداشته ها : 20
04/4/29
9:30 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
شرکت آریان گوهر رخشان[0]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه

فاتحان اسپانیایی (Spanish Conquistadors) که در اوایل قرن شانزدهم وارد مکزیک (Mexico) و پرو (Peru ) شدند، از دیدن زمردهای بزرگ و زیبایی که سرخپوستان (Indians) بومی داشتند- که نه تنها آنها را به عنوان زیور آلات، بلکه به عنوان اشیاء مقدس در معابد خود استفاده می کردند ، و با مردگان خود به خاک می سپردند- شگفت زده شدند. تلاش هایی که این فاتحان برای ردیابی منبع زمرد انجام دادند تا سال 1537 بیهوده بود . 

معادن زمرد- emerald mining

در این سال گونزالو جیمنز دو کوئسادا (Gonzalo Jimenez de Quesada ) زمانیکه به منطقه سرخپوستی Chibcha رسید، رئیس این قبیله به وی 9 زمرد بزرگ هدیه کرد. وی پس از مدتی به این قبیله حمله کرده و آنها را شکست داد و سرزمینشان را تسخیر کرد. سربازان گونزالو جیمنز پس از حدود یک سال جستجوی Chibchaland – بالای رشته کوه های آند (Andes mountains) در حدود 70 کیلومتری شمال شرقی بوگوتا (Bogota) - موفق به ردیابی منبع این زمردها شدند. محلی که در آن معادن یافت شدند تحت عنوان Somondoco (Chivor)  شناخته شده بود، اما اسپانیولی ها(Spaniards) - به دلیل زمین های نامساعد و عدم دسترسی به این منطقه- قادر به بهره برداری فوری از معادن نبودند. با این حال، بهره برداری در اواسط دهه 1550 شروع شد و بیش از 100 سال در بی رحمانه ترین و غیر انسانی ترین شرایط ادامه یافت، تا این که در سال 1675 ، پادشاه چارلز دوم (King Charles II) اسپانیا، با حکم سلطنتی مجبور به بستن معادن شد. پس از آن، معادن گم و برای 200 سال بعدی زیر جنگل پوشیده شده تا اینکه در سال 1896دوباره کشف شدند.

یک پنجم از تولید زمرد در هر دو معدن شیور   و موزو  (که در مقاله بعد درباره یافتن آن مطلبی را عنوان می نماییم) و نیز هرازگاهی یافته های دیدنی و جذاب این معادن راهی دربار اسپانیا می شد. زمردهای باقی مانده به پادشاهی های اروپا، و آسیا  صادر می گردید. مقادیر قابل توجهی از زمرد به امپراتوری عثمانی ترکیه، امپراتوری پارسی  و امپراتوری مغول  در هند شمالی رسید. در میان حکومتهای سلطنتی اروپا که زمردهای کلمبیایی را از اسپانیایی ها خریداری کردند، حاکمان هپزبرگ  از امپراطوری اتریش و مجارستان  هم بودند. بلور دوقلوی راف زمرد Unguentarium   که در مقالات پیشین از آن سخن به میان آمد، در اوایل قرن هفدهم ، در دوران حکومت رودولف دوم وارد دربار حاکمان هپزبرگ از امپراطوری اتریش شد.