[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :6
بازدید دیروز :1
کل بازدید :13955
تعداد کل یاداشته ها : 20
04/4/29
10:39 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
شرکت آریان گوهر رخشان[0]
شرکت آریان گوهر رخشان از ابتدای دهه 90 با سه هدف کلی پا به دنیای گوهرها گذاشته است. از آنجا که صنعت طلا و جواهر علی‌ رغم گستردگی، سالیانی است که در زمینه سنگ های قیمتی فقط به عنوان مصرفه کننده ظاهر شده است؛ ما را بر آن داشت تا بتوانیم در این راستا گام برداریم. گام اول تولید علم در این زمینه بوده است. آریان گوهر رخشان، با آموزش دوره های مختلف گوهرتراشی و گوهرشناسی و بومی سازی این رشته در ایران از یک سو و از طرف دیگر با ترجمه کتب علمی، بازنویسی مقالات خارجی و راه اندازی حرفه ای ترین سایت در فضای اینترنتی گام موثری برداشته است. گام دوم حمایت از صنعت نوپای گوهرها در ایران بوده است. شرکت آرگو تصمیم دارد با عنایت خدای متعال و تلاش مضاعف، این صنعت نوظهور را به نقطه ای برساند تا نه تنها نیاز داخلی کشور عزیزمان ایران را برآورده کرده، بلکه انگیزه ای در صادرات محصولات تولید شده توسط هنرمندان ایرانی را ایجاد نماید. در این راستا علاوه بر واردات انواع دستگاه های جواهرتراشی و جواهرشناسی به جهت بومی سازی این صنعت و جلوگیری از خروج ارز، اقدام به ساخت انواع لوازم و تجهیزات فست، فانتزی، برش، پولیش، انبوه تراشی و نیز گوهرشناسی کرده است. همچنین با بهره گیری از دانش ایرانی، اقدام به ساخت دستاوردهای جدیدی در این علم نموده است. گام سوم ایجاد اشتغال می باشد که در واقع نوک پیکان و انگیزه اصلی برای ورود به این صنعت است. شرکت آریان گوهر رخشان با ایجاد بستر مناسبی در این راستا، از تمام توان و پتانسیل خود استفاده کرده است. لذا علاوه بر به کار گیری فارغ التحصیلان کارآزموده و خبره خود در این زمینه، با ایجاد کارگاههای گوهرتراشی، گوهر شناسی و ساخت و طراحی جواهرات در شهرهای مختلف ایران گام موثری در این زمنیه برداشته است. همچنین بر این باوریم که به جهت ناشناخته بودن انواع معادن سنگ های قیمتی در ایران می توان با جدیت بحث اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ های قیمتی را در این مرز بوم پی گیری نمود و از این جهت به بالندگی رسید.

خبر مایه

 

مشاهده توپوگرافی یک قطعه سنگ (Mogok Stone Tract )، دیدن یک منظره زمین شناسی حقیقی است. این یکی از جالب ترین و متنوع ترین محیط های سنگ جواهر در جهان است؛ با طیف گسترده ای از حوادث زمین شناسی که در منطقه موگوک اتفاق می افتد.

موگوک-mogok

در میان چشمگیرترین تصاویر محیط زمین شناسی، قلل سنگ مرمر شگفت انگیزی در موگوک وجود دارند که در اثر هوازدگی سیاه شده اند. این ساختارها در سراسر قطعه سنگ قابل مشاهده بوده و از نظر اندازه به شدت متفاوت هستند. هنگامی که سطح سیاه و هوازده برداشته شود، سنگ مرمر سفید قابل مشاهده می گردد. یکی از بزرگترین این مناطق، قسمتی است که معبد Kyauk Pyat That  روی آن قرار دارد. دیدن این ساختارهای معبدی که روی قطعه های سنگی (بنام  karsts) قرار دارند - مثل فیلم علمی تخیلی آواتار - واقعا شگفت انگیز است.

karsts  نتیجه هوازدگی سنگ مرمر است. این فرآیند هوازدگی در استخراج معدن در Mogok  نیز نقش موثری بازی می کند. از آنجا که سنگ مرمر جزء پیچیده ای از ساختار بیشتر یاقوت سرخ ها(ruby) و اسپینل هاست(spinel)، این گوهرها نیز در کنار سنگ مرمر هوازده می شود. سپس گوهرها در سنگریزه هایی که برمه ای ها byon  می نامند، تغلیظ شده اند. این سنگریزه های غنی از گوهر، برای کار استخراج معدن که از لحاظ اقتصادی موفقیت آمیز باشد، بسیار مهم است. 

یاقوت سرخ و اسپینل در درجه اول توسط حوادث دگردیسی– یعنی شرایطی که دامنه های کوه را تشکیل می دهد – و  سپس با سنگ هایی که توسط فشار و حرارت منطقه ای و محلی تغییر شکل یافته، تشکیل شده اند. یکی از این حوادث عظیم زمینی زمانی رخ داد که هند با آسیا برخورد کرد. نیروی فوق العاده این برخورد، رشته کوه های هیمالیا و شرایط زمین شناسی که اجازه شکل گیری بسیاری از سنگ های قیمتی از جمله یاقوت سرخ، یاقوت کبود و اسپینل را می داد، ایجاد کرد.

گردنبند یاقوت سرخ-the ruby necklace

انتظار می رود این گردنبند یاقوت سرخ برمه ای که برای یک حراجی در نمایشگاه سوتبی (Sotheby) هنگ کنگ (Hong Kong) در هفتم آوریل سال 2014 برنامه ریزی شده است، 8.7 میلیون دلار بازده داشته باشد.

 

یاقوت سرخ و اسپینل معمولا در سنگ مرمر یافت می شوند. رسوبات مربوط به برخورد بین آسیا و هند در مکان های مختلف سرتاسر دامنه هیمالیا یافت می شوند: در تاجیکستان، افغانستان و پاکستان در قسمت غربی، در نپال در مرکز و در ویتنام و میانمار در سمت شرقی. از آنجا که ریشه های زمین شناسی آنها بسیار مشابه هستند، سنگ هایی که از این رسوبات تشکیل می شوند، ویژگی های مشترک بسیاری دارند. این موضوع باعث بوجود آمدن برخی از چالش های جذاب برای گوهرشناسانی می شود که روی تعیین منشاء سنگ های قیمتی کار می کنند.

اسکلت های موجوداتی از محیط های مربوط به اقیانوس و مرداب گونه قدیمی، به رسوبات، کلسیم و کربن می بخشند و سنگ آهکی تشکیل می دهند که بسیار ناخالص و غنی از خاک رس و مواد آلی بود. در طول برخورد هند و آسیا فشار و حرارت، سنگ آهک را به سنگ مرمر تبدیل کرد. در آن واقعه دگرگونی، مایعات سرشار از نمک و دی اکسید کربن ناشی از تبخیر نیز به حرکت درآمدند. تعامل بین این مایعات و رسوبات سنگ مرمر باعث واکنش هایی شده است که عناصری مانند آلومینیوم، کروم، منیزیم، و وانادیوم را آزاد کرد. در حضور منیزیم ترکیبات بصورت اسپینل ها متبلور می شدند؛ در غیر این صورت، یاقوت ها در حفره های ناشی از انحلال نمک از بسترهای تبخیری، تشکیل می شوند.

فرآیند شکل گیری واقعی بسیار پیچیده است. یاقوت های سرخ مربوط به رسوبات مرمر گونه به همراه زنجیره هیمالیایی، از بقایای برخی از اشکال اولیه زندگی - که صدها میلیون سال پیش روی زمین وجود داشته - سرچشمه گرفته اند. از سوی دیگر، یاقوت کبود آبی با نفوذ توده های آذرین، مرتبط بوده و از رابطه ای بین توده های آذرین و سنگ دگرگونی شکل می گیرد که متاسوماتیسم (metasomatism) نامیده می شود.

این وقایع زمین شناسی نشان دهنده پیچیدگی های بزرگ و ترکیب شرایط لازم برای شکل گیری سنگ جواهر هستند. شانس این که یک یاقوت خوب و یا دیگر سنگ های قیمتی تشکیل شود، به سرد شدن آهسته و زمان و فضای کافی برای رشد کریستال نیز بستگی دارد.

 

منبع مقاله:

سایت آریان گوهر رخشان (آرگو)